Joi, 4 mai 2017, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat, la Râmnicu Sărat, primul dintr-o serie de ateliere pe tema istoriei comunismului și a patrimoniului local, adresat cadrelor didactice din judeţul Buzău.

Reunind 25 de profesori de istorie şi ştiinţe socio-umane de la nivel local, proiectul a urmărit prezentarea unor metode practice pentru informarea și implicarea elevilor în documentarea și valorificarea datelor privind istoria comunismului în România.

Acest eveniment este parte dintr-o serie de acţiuni menite să contribuie la promovarea proiectului Memorialul „Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat și Centrul educaţional privind comunismul din România, prin care IICCMER îşi propune transformarea unui fost spaţiu concentraţionar într-unul al reflecţiei asupra naturii criminale a comunismului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.

 *  *  *

Despre IICCMER. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER:

https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.