Education2021-02-01T03:52:20+02:00

The Institute organizes various educational programs for pupils, students and teachers: summer schools (e.g. The Summer University from Râmnicu Sărat and Făgăraş-Sâmbăta de Sus Summer School), as well as workshops, seminars, competitions, conferences, exhibitions and other events dedicated to young people from Romania and abroad. In collaboration with other public and private entities, the Institute supports the identification and creation of memorial sites dedicated to the victims of communism and to anti-communist fighters, thus aiming to highlight their role as a model of civic action.

Resurse pentru educație

IICCMER pune la dispoziția elevilor, studenților și cadrelor didactice resurse educaționale adaptate fiecărui nivel de studii. Secțiunea cuprinde bibliografii însoțite și de o bibliotecă virtuală, un manual de istoria comunismului, ghiduri tematice pentru studiul/predarea istoriei regimului comunist, materiale multimedia (expoziții, tururi, hărți virtuale), arhive și colecții în format digital.

EDUCAȚIE

Profesori

IICCMER sprijină activitatea cadrelor didactice din mediul preuniversitar și universitar prin proiecte organizate în jurul a trei axe principale. Prioritar, IICCMER organizează periodic cursuri, întâlniri de lucru, workshop-uri destinate îmbunătățirii metodelor de predare. Acest efort este însoțit de o permanentă aducere la zi a materialelor didactice ce pot fi folosite în predarea istoriei recente, dar și în educația pentru cetățenie democratică și drepturile omului.

Află mai mult

EDUCAȚIE

Studenți

Proiectele educaționale destinate studenților includ programe și activități organizate în jurul a 4 axe principale: resurse educaționale (bibliografie tematică însoțită de biblioteca virtuală, ghiduri tematice pentru studiul/ predarea istoriei regimului comunist, materiale multimedia, arhive și colecții în format digital), universitatea de vară și alte evenimente științifice, programul de burse, programul de internship/ practică de specialitate.

Află mai mult

EDUCAȚIE

Elevi

Reprezintă una dintre grupele de vârstă prioritare în agenda IICCMER datorită capacității lor ridicate de absorbție a informațiilor și a emoțiilor, creșterea copiilor în era post-2000, suportul pedagogic redus ca informație și diversitate în ceea ce privește istoria României din secolul XX.

Astfel, IICCMER a creat și difuzat materiale didactice și programe prin care s-a completat programa școlară (excursii, școli de vară, activități culturale ș.a.), expunându-i pe copii la activități interdisciplinare și la întâlniri cu persoane din generații diferite.

Află mai mult

EDUCATIE

Proiecte educaționale

ICCMER a dezvoltat mai multe tipuri de proiecte educaționale, precum școli de vară, programe de burse, cursuri de formare pentru profesori, numeroase concursuri de creație, ateliere, conferințe și dezbateri.

Află mai mult

Noutăți

Newsletter

Fiți la curent cu activitatea noastră

ACEASTĂ ZI ÎN CALENDAR

Remember

Se întâmpla pe 12 august: În 1950, este adoptat decretul-lege privind pedeapsa capitală pentru delicte împotriva ordinii și libertății interne, împotriva independenței naționale, furt și distrugere de echipament militar, complot împotriva statului etc., care permite ca pedeapsa cu moartea să se aplice într-o arie largă, potrivit intereselor puterii politice.

Learn more
Go to Top