Media2021-01-30T13:05:55+02:00

Resurse media

Institutul organizează numeroase programe educaţionale pentru elevi, studenţi şi profesori: Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat, şcoli de vară, workshop-uri, ateliere tematice, concursuri, conferinţe, expoziţii sau alte evenimente şi acţiuni destinate elevilor şi studenţilor din ţară şi străinătate. În colaborare cu alte entităţi publice sau private, Institutul sprijină identificarea și organizarea de locuri memoriale legate de exemplul civic al victimelor comunismului și al luptătorilor anticomuniști.

MEDIA

Comunicate de presă

Această secţiune reunește comunicatele de presă emise de Compartimentul de Comunicare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc: informații actualizate despre cele mai importante proiecte derulate de IICCMER sau în parteneriat cu alte organizații din domeniu, precum și actualizări pe subiecte de specialitate.

Află mai mult

MEDIA

Apariții în presă

Secţiunea găzduieşte emisiuni despre proiectele sau acţiunile IICCMER, interviuri realizate cu echipa noastră de cercetători, dar şi o selecție de materiale reprezentative cu privire la modul în care activitatea derulată de IICCMER s-a reflectat în presa internă şi internaţională.

Află mai mult

MEDIA

Campanii media

De-a lungul existenței sale, eforturile Institutului au fost direcționate în scopul informării și educării unui public cât mai amplu cu privire la regimul comunist și la implicațiile sale. Astfel, au fost organizate emisiuni TV sau dezbateri online, în cadrul cărora au discutat despre trecut, dar şi despre viitor, despre lecţiile memoriei şi amneziile prezentului, istorici, sociologi, antropologi, teologi, oameni politici şi de cultură.

Află mai mult

MEDIA

Filme documentare

Secțiunea cuprinde informații despre documentarele şi DVD-urile realizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc ori de media în colaborare cu IICCMER pentru a susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România.

Află mai mult

Noutăți

LANSARE DE CARTE: Volumul România. Criză și represiune. Dosar al revistei L’Alternative 1983, realizată de intelectualii din exilul parizian în timpul celor mai întunecați ani ai dictaturii Ceaușescu

27 mai 2024|Biblioteca exilului, Carusel HP, Carusel știri, Publicații, Publicații din exil, Volume|

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) vă invită marți, 28 mai 2024, de [...]

Newsletter

Fiți la curent cu activitatea noastră

ACEASTĂ ZI ÎN CALENDAR

Remember

Se întâmpla pe 12 august: În 1950, este adoptat decretul-lege privind pedeapsa capitală pentru delicte împotriva ordinii și libertății interne, împotriva independenței naționale, furt și distrugere de echipament militar, complot împotriva statului etc., care permite ca pedeapsa cu moartea să se aplice într-o arie largă, potrivit intereselor puterii politice.

Learn more
Go to Top