În perioada 8-12 octombrie 2014 s-a desfăşurat la Cluj cea de-a IV-a ediţie a „Întâlnirilor internaționale de la Cluj”, având ca temă Căile libertății. 

În cadrul evenimentului, pe 10 octombrie 2014 a fost organizată masa rotundă Literatură și totalitarism, etic și estetic. Dezbateri, problematizări, polemici, în mileniul trei, moderată de prof. univ. dr. hab. Ruxandra Cesereanu (Facultatea de Litere, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca). La întâlnire au mai participat scriitoarea Adina Nelega, conf. univ. dr. Angelo Mitchievici (Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidius”, Constanța), prof. univ. dr. Virgiliu Țârău (Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca; Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității), poetul și dramaturgul Matei Vișniec, medicul și scriitorul Ion Vianu, scriitorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter. IICCMER a fost reprezentat de Cosmin Budeancă, director general și Marius Oprea, șef Birou Investigații Speciale.

Cea de-a IV-a ediţie a „Întâlnirilor internaționale de la Cluj” a găzduit spectacole ale Teatrului Național din Cluj, precum şi dezbateri și lansări de carte, la care au participat peste 60 de invitaţi din România, Cehia, Elveţia, Polonia, Portugalia, Franţa, Italia, SUA, Ungaria şi Marea Britanie.