Resurse pentru educație
IICCMER pune la dispoziția elevilor, studenților și cadrelor didactice resurse educaționale adaptate fiecărui nivel de studii. Secțiunea cuprinde bibliografii însoțite și de o bibliotecă virtuală, un manual de istoria comunismului, ghiduri tematice pentru studiul/predarea istoriei regimului comunist, materiale multimedia (expoziții, tururi, hărți virtuale), arhive și colecții în format digital.
EDUCAȚIE
Profesori
IICCMER sprijină activitatea cadrelor didactice din mediul preuniversitar și universitar prin proiecte organizate în jurul a trei axe principale. Prioritar, IICCMER organizează periodic cursuri, întâlniri de lucru, workshop-uri destinate îmbunătățirii metodelor de predare. Acest efort este însoțit de o permanentă aducere la zi a materialelor didactice ce pot fi folosite în predarea istoriei recente, dar și în educația pentru cetățenie democratică și drepturile omului.
EDUCAȚIE
Studenți
Proiectele educaționale destinate studenților includ programe și activități organizate în jurul a 4 axe principale: resurse educaționale (bibliografie tematică însoțită de biblioteca virtuală, ghiduri tematice pentru studiul/ predarea istoriei regimului comunist, materiale multimedia, arhive și colecții în format digital), universitatea de vară și alte evenimente științifice, programul de burse, programul de internship/ practică de specialitate.
EDUCAȚIE
Elevi
Reprezintă una dintre grupele de vârstă prioritare în agenda IICCMER datorită capacității lor ridicate de absorbție a informațiilor și a emoțiilor, creșterea copiilor în era post-2000, suportul pedagogic redus ca informație și diversitate în ceea ce privește istoria României din secolul XX.
Astfel, IICCMER a creat și difuzat materiale didactice și programe prin care s-a completat programa școlară (excursii, școli de vară, activități culturale ș.a.), expunându-i pe copii la activități interdisciplinare și la întâlniri cu persoane din generații diferite.
Newsletter
Fiți la curent cu activitatea noastră
ACEASTĂ ZI ÎN CALENDAR
Remember
Se întâmpla pe 12 august: În 1950, este adoptat decretul-lege privind pedeapsa capitală pentru delicte împotriva ordinii și libertății interne, împotriva independenței naționale, furt și distrugere de echipament militar, complot împotriva statului etc., care permite ca pedeapsa cu moartea să se aplice într-o arie largă, potrivit intereselor puterii politice.