Search
Generic filters
Decade
1900 - 1910
1910 - 1920
1920 - 1930
1930 - 1940
Tematici
Tematica 1
Tematica 2
Tematica 3
Penitenciare
Aiud
Pitesti
Jilava
Poarta Alba
Orașe - cheie
Aiud
Ramnicu Valcea
Pitesti
Bucuresti
Alba Iulia
Decade
Selecteaza toate
Victime

Istorie orală

Primele interviuri de istorie orală în cadrul IICCR s-au realizat încă din anul 2006. În anul următor a demarat un proiect amplu, care a avut ca scop realizarea de interviuri cu foști deținuți politici din întreaga țară cu privire la experiențele lor carcerale. Acesta s-a încheiat în 2013 și în cadrul lui au fost realizate peste 190 de interviuri, numeroase studii, și au fost publicate 6 volume de interviuri la Editura Polirom.

De asemenea, cercetătorii Institutului au realizat numeroase alte interviuri pe diverse teme privind perioada comunistă, care au fost valorificate în studii, volume, filme, website-uri, materiale didactice etc. În prezent în arhiva de istorie orală a IICCMER există peste 450 de interviuri.

Descarcă document

Interviu cu fostul deţinut politic Ştefan Romanciuc, 25 aprilie 2014

ISTORIE ORALĂ

Ultimul articol adăugat

The objectives of the Institute include, but are not limited to, investigating and identifying human rights violations and abuses during the dictatorship, providing appropriate resources for those wishing to take action in such cases and preserving the memory of the Romanian exile and of the crimes which had transpired during the regime in all former communist countries.

Află mai mult

Articole recomandate