Marţi, 21 aprilie 2015, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a primit vizita reprezentanţilor Institutului Memoriei Naţionale din Polonia, dl Łukasz Kamiński, Preşedinte al IPN şi membru al Consiliului Ştiinţific IICCMER, şi dna Anna Monika Piekarska, Vicedirector al Direcţiei de Educaţie Publică din cadrul aceleiaşi instituţii. Cu această ocazie, a fost pusă în discuţie posibilitatea realizării unor proiecte comune între IPN şi IICCMER.

În aceeaşi zi, membrii conducerii IPN împreună cu Excelenţa Sa Dl. Marek Janusz Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România, au fost însoţiţi de către istoricul Lucian Vasile, expert IICCMER, într-o vizită de lucru la Fortul 13 Jilava.

Delegaţia poloneză s-a aflat în această perioadă în România pentru a participa la vernisajul expoziţiei de fotografie realizate la împlinirea a 75 de ani de la exterminarea elitelor poloneze prin Acţiunea AB – Katyń, care a avut loc luni, 20 aprilie 2015, la Biblioteca Naţională a României. Expoziţia a fost organizată de Institutul Memoriei Naţionale din Polonia în colaborare cu Ambasada Republicii Polone la Bucureşti, Biblioteca Naţională a României şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Mai multe detalii aici.