Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează cea de-a doua ediţie a concursului destinat editurilor care traduc şi publică volume de istorie contemporană apărute în străinătate. Acestea pot fi atât volume de autor/colective, cât şi volume de memorii, jurnale, interviuri sau corespondenţă, câtă vreme tratează subiecte conexe obiectivelor de cercetare ale IICCMER.

Editurile pot depune propunerile lor de traduceri până pe 1 martie 2017, iar în urma procesului de jurizare, vor fi alese un număr de maximum 3 câştigători, ale căror costuri de traducere şi editare vor fi suportate de către Institut, în cuantum maxim de 10.000 RON. Rezultatele vor fi anunţate pe site-ul IICCMER până la data de 31 martie 2017.

Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate şi termene se găsesc în Regulamentul concursului, disponibil aici. Modelul de CV este disponibil aici.

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la e-mail alin.muresan@www.iiccmer.ro sau la telefon +40 21 316 7565 / +40 21 316 7557.