Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice și cu Fundația Konrad Adenauer (KAS), lansează un nou concurs naţional de creație, intitulat „Ce a însemnat comunismul pentru familia ta”, adresat elevilor claselor IX-XII.

Concursul de creație are ca scop dezvoltarea în rândul tinerilor români a mecanismelor de reflecție personală și spirit critic, prin recuperarea memoriei traumatice a trecutul recent. Acest demers încurajează dialogul între generații, invitând tinerii să se apropie de istorie printr-o abordare inedită, participativă, cea a recuperării istoriei familiei românești în a doua jumătate a secolului trecut.

Pentru elevii din clasele IX-XI se vor acorda 15 premii, constând în participarea la cea de a VII-a ediție a Școlii de vară pentru liceeni, care anul acesta se va desfășura la Brașov, în perioada 19 – 25 iunie 2016.

Pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a se vor acorda 5 premii, constând în participarea la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat, care se va desfășura în perioada 20 – 27 august 2016.

Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori

Descarcă Regulamentul concursului

Descarcă Fişa de înscriere