Miercuri, 15 noiembrie 2017, seria de evenimente organizate la împlinirea a 30 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor de la uzina de autocamioane „Steagul Roşu” a fost încununată de Gala festivă BRAȘOV 1987, la care a luat parte și Președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), dl Radu Preda.

Programul manifestării derulate la Centrul Cultural Reduta a inclus discursuri aniversare, un concert în programul căruia a fost interpretată în premieră piesa “Scară lăuntrică” dedicată de Octavian Nemescu momentului istoric Brașov 1987, precum și proiecția variantei integrale a filmului documentar “Brașov 1987. Doi ani prea devreme” (coproducție Muzeul Județean de Istorie Brașov și TVR, 2017).

Evenimentele care marchează împlinirea celor trei decenii scurse de la revolta de la Brașov, între care se numără și expoziția “Brașov 1987”, au fost organizate de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi susţinute de Primăria Braşov şi de Consiliul Judeţean, TVR, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Penitenciarul Bucureşti – Jilava şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitați site-ul și pagina de Facebook a Muzeului Județean de Istorie Brașov.