În urma evaluării aplicaţiilor pentru cea de-a XII-a ediţie a Universităţii de Vară Râmnicu Sărat –Trecutul contează, care va avea loc în perioada 19 – 25 august 2018, juriul a desemnat următorii câştigători :
- Amanolesei Laur Mihai
- Barbu Georgiana
- Borchin David
- Cojocaru Elena Alexandra
- Cristea Maria Francesca
- Deaconu Ştefan Marius
- Gângă Maria Ilinca
- Mîrţ Andreea
- Pituşcan Iana
- Şclearuc Sorin
- Sprînceană Sebastian Nicolae
- Sucioaia Dragoș Nicolae
- Toboș Diana Elena
- Toth Krisztian
- Vișan-Miu Tudor
Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul îşi propune să analizeze modalităţile de rememorare sub raport istoric şi biografic a perioadei 1945-1989, invitându-şi participanţii să reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale şi politice. Întrucât efectele comunismului sunt încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente.
Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori.
Participanții selectați vor fi primi astăzi e-mail cu informații suplimentare. Îi rugăm pe această cale să verifice Inbox-ul și Spam-ul.
Mulţumim tuturor participanţilor pentru efort şi creativitate, invitându-i totodată să ne rămână alături în viitoarele proiecte!
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.
***
Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc. Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.