La Editura Meteor Press a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică de Sheila Fitzpatrick, o relatare captivantă, dar cu un conținut istoric amplu și bine documentat, despre secrete păstrate timp de zeci de ani în arhivele sovietice.

Lucrarea prezintă istoria echipei lui Stalin, unul dintre cei mai longevivi șefi de stat din secolul al XX-lea, aflat în fruntea celui mai mare imperiu totalitar din lume. Longevitatea i-a caracterizat și echipa: unii dintre membrii ei – Molotov, Mikoian, Vorosilov, Kaganovici, marii supraviețuitori – au rămas alături de conducător în toți cei 25 de ani cât s-a aflat la cârma Uniunii Sovietice. Viața lor politică s-a împletit strâns cu cea personală: familiile mențineau relații apropiate, dar nu neapărat din prietenie, ci din nevoia de a fi la curent cu toate detaliile din viețile rivalilor.

Volumul În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică poate fi achiziționat din librării sau online aici.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail office@www.iiccmer.ro sau la telefon 021 316 7565.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2009, având ca scop principal investigarea și identificarea abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România și sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri în aceste cazuri. În același timp, IICCMER sprijină constituirea unor mecanisme educaționale și de informare destinate să promoveze la nivel național și internațional memoria perioadei comuniste din istoria României și de încurajare a dezvoltării unei culturi a libertății, democrației și a statului de drept.