Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 1-2 septembrie 2009, în cătunul Ancăieşti, satul Dealul Capsei, aparţinător oraşului Câmpeni, jud. Alba. În acest caz, experţii IICCR l-au exhumat pe Nicolae (Mişu) Selagea, născut la 12 februarie 1908 în satul Dealul Capsei, jud. Alba, fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc şi membru în organizaţia anticomunistă Frontul Apărării Naţionale – Corpul de Haiduci, condusă de maiorul Nicolae Dabija.

Nicolae Selagea a fost urmărit de Securitate încă din toamna anului 1948, pentru că făcuse propagandă în favoarea P.N.Ţ., şi a fost ucis prin împuşcare la 2 septembrie 1950 în cătunul Ancăieşti. În urma unei trădări, a fost surprins şi blocat într-o şură. În schimbul de focuri care a urmat cu trupele de Securitate, a fost rănit la un picior de către locotenentul Octavian Vociu, şi a fost imediat împuşcat mortal, din apropiere, de către maiorul Mihail Kóvaci, pe atunci şeful Serviciului Judeţean al Securităţii Poporului Turda. Cadavrul a fost îngropat după câteva zile în apropiere. Locul mormântului nu a fost niciodată marcat cu vreo cruce.

Exhumarea lui Nicolae Selagea s-a făcut în baza unei solicitări primite de către IICCR din partea domnului Nicolae Selagea, fiul celui împuşcat.