Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) reia anul acesta programul de arheologie contemporană pentru identificarea locaţiilor în care au fost îngropate victime ale regimului comunist. Fidel misiunii sale de a contribui la administrarea memoriei şi reconstituirea istoriei regimului comunist, IICCMER înţelege să utilizeze toate mijloacele ştiinţifice de care dispune pentru a scoate la iveală crimele terorii comuniste. Institutul va folosi experienţa acumulată de cercetătorii săi în proiectele de arheologie contemporană din ultimii ani, urmând a lucra în colaborare cu instituţii şi echipe specializate în cercetarea arheologică forensică.

Rugăm petenţii interesaţi, în cazul în care au informaţii concrete privind persoane care au fost executate ilegal de reprezentanţi ai instituţiilor represive comuniste şi îngropate în afara cimitirelor, să se adreseze IICCMER cu cereri care să conţină cât mai multe detalii despre împrejurările morţii şi locaţia unde s-ar putea găsi rămăşiţele pământeşti ale victimelor. Orice documente şi fotografii care ilustrează cazul sunt binevenite.

Cererile pot fi trimise pe adresa Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Strada Alecu Russo, nr. 13-19, et. 5, ap. 11, Bucureşti, sector 2, cod 020522 sau, în format electronic, pe adresa de email office@iiccr.ro, cu menţiunea „Pentru programul de arheologie contemporană”.