Joi, 10 iulie 2014, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediţii a Simpozionului Internaţional de la Făgăraş-Sămbăta de Sus, cu tema Identități sociale, culturale, etnice și religioase în comunism. În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul Cosmin Budeancă, Director general IICCMER, Florentin Olteanu, Fundația Culturală „Negru Vodă”, Făgăraș / Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”, alături de reprezentanţii autorităţilor locale civile și bisericești. Tot astăzi a debutat şi cea de-a V-a ediţie a Şcolii de Vară de la Făgăraş-Sămbăta de Sus, la care participă elevi de la liceele din toată ţara, interesaţi de trecutul recent şi de o mai bună cunoaştere a perioadei 1944-1989. 

Simpozionul Internaţional de la Făgăraş – Sâmbăta de Sus are loc până pe 12 iulie şi este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu  Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”, Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraş şi Asociaţia Culturală „Mozaic”.

Cea de-a cincea ediţie a Şcolii de Vară de la Făgăraş se desfăşoară până pe 16 iulie şi este organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraş şi Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”.

Programul Şcolii de Vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus
pdf descarcă document (PDF)

Programul Simpozionului Internaţional de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus
pdf descarcă document (PDF)