În urma analizării dosarelor de înscriere pentru ediția a II-a a Concursului de manuscrise (2016-2017), Comisia de Verificare și Jurizare este în măsură să anunțe lista celor înscriși cu propuneri de publicare. Manuscrisele acceptate vor fi analizate de către membrii Comitetului Director al IICCMER, care va hotărî câștigătorii până la data de 3 iulie.

NR CRT. NUME LUCRARE DECIZIA
1.

 

Brănescu Isabela

 

Dacă vreți să faceți o poezie

 

admis

 

2.

 

Matus Adrian

 

Rebelii cu o cauză. Receptarea contraculturii americane în Europa Centrală și de Est în timpul comunismului

 

admis

 

3.

 

Stoenescu Lăcrămioara

 

Soldați la roabă și lopată. Detașamentele de muncă forțată din România comunistă

 

admis

 

4.

 

Rozenberg Veronica

 

Procesele economice intentate funcţionarilor evrei din Comerţul Exterior în ultima perioada a conducerii lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (1960-1964)

 

admis

 

5.

 

Pop Marin

 

Corneliu Coposu și exilul românesc sub lupa Securității

 

admis

 

Concursul de manuscrise are drept scopuri încurajarea unor direcţii noi sau consolidarea celor existente de analiză în sfera istoriei recente, sprijinirea iniţiativelor ştiinţifice ale tinerilor cercetători în domeniu, dar și aportul la îmbogăţirea fondului bibliografic referitor la perioada comunistă din România. De asemenea, urmărim sporirea vizibilităţii iniţiativelor Institutului şi promovarea acţiunilor şi programelor IICCMER pentru public. Proiectul este destinat licenţiaţilor în domeniul socio-uman, absolvenţi ai unei facultăți acreditate sau recunoscute deMinisterul Educației și Cercetării Științifice, precum şi cercetătorilor din domeniul istoriei recente, cu condiția să nu fie afiliați IICCMER şi să nu fi fost remunerați de Institut în ultimii trei ani.