Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), reprezentat prin dl Preşedinte executiv Radu Preda, şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, reprezentat prin dl Director Nicolae Pepene, au încheiat un parteneriat de colaborare instituţională.

Obiectivul imediat este realizarea şi promovarea unei expoziţii dedicate mişcărilor muncitoreşti de la Braşov din noiembrie 1987. Pe termen mai lung, este avută în vedere încurajarea educaţiei civice a generaţiei tinere, pornind de la exemplele celor implicaţi în evenimentele de acum trei decenii.

Despre parteneri

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc. Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.

Muzeul Județean de Istorie Brașov este una dintre cele mai importante instituții culturale publice ale județului Brașov. Deține cel mai mare patrimoniu istoric mobil al judeţului, acoperind toate epocile istorice, din preistorie până în perioada contemporană. Muzeul organizează diverse evenimente culturale (expoziţii, seminarii, conferinţe, dezbateri, festivaluri etc.), în parteneriat cu instituţii şi organizaţii publice sau private. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Muzeului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.