Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

tiff-logoFestivalul Internațional de Film Transilvania este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din țară și este primul festival internațional din România dedicat lungmetrajelor. Festivalul are loc în fiecare an la Cluj-Napoca, fiind organizat de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, în colaborare cu instituții locale și naționale.

 


One World Romania

one-world-romaniaFestivalul One World Romania este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de film documentar din România și singurul dedicat drepturilor omului. Proiectul a luat ființă în 2008, la inițiativa Centrului Ceh, ajungând ca în prezent festivalul să se desfășoare în mod independent.

La fiecare ediție sunt proiectate zeci de documentare care abordează teme ca drepturile omului, istoria regimurilor totalitare, dezvoltare durabilă, cultură urbană, etc.


Festivalul de Film Istoric de la Râșnov

logo-ffirFestivalul de Film Istoric de la Râșnov (FFIR) a luat ființă în 2009, având ca scop familiarizarea publicului român cu producțiile cinematografice internaționale cu subiect istoric, dar și valorificarea filmelor și documentarelor realizate de către regizori români. Evenimentul are loc în fiecare an, în luna august, la Râșnov, activitățile și proiecțiile desfășurându-se atât în cinematograful din localitate, cât și în cetatea din inima localității. Din 2012, în cadrul FFIR se desfășoară o școală de vară adresată studenților și masteranzilor interesați de istorie și cinematografie.