În ziua de 7 decembrie Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Fundația „Konrad Adenauer” și Institutul Cultural Român au organizat proiectul „Asumarea dictaturii comuniste din România/Aufarbeitung Der Kommunistischen Diktatur in Rumänien”.

Evenimentul a fost deschis de Dr. Anna Kaminsky, director Stiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur. Secretarul Consiliului Stiintific, Bogdan Iacob, a lansat al doilea număr al anuarului internațional al IICCMER, History of Communism in Europe. Prof. Bogdan Murgescu, membru al Consiliului Științific al IICCMER, a susținut o prelegere despre Revoluția română din 1989 și consecințele sale. După o secțiune de discuții moderată de Alfred Eichhorn, a fost prezentat de către Jens Dietrich (dramaturg, Institute of Political Murder) filmul regizat de Milo Rau, „Ultimele zile ale Ceaușeștilor”.

Bogdan Iacob, Secretarul Consiliului Ştiinţific, a adus pentru biblioteca Institutului o serie de volume ce vor putea fi studiate de către cercetători.

Program
pdf descarcă document (PDF)

Listă cărți
pdf descarcă document (PDF)