Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) împreună cu Centrul de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului (CSCP) și în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer și Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au organizat conferinţa Televiziunea BBC și Revoluția Română din 1989, susţinută de prof univ. dr. Dennis Deletant.
Proiectul CSCP, inițiat în 2009, are ca scop invitarea la Iași a unor specialiști în domeniu, pentru diseminarea în mediul academic ieșean a rezultatelor celor mai recente cercetări internaționale asupra totalitarismul în România. Anul acesta a fost invitat să conferențieze la Iași reputatul specialist în studii românești, Dennis Deletant. Profesorul britanic a mai susținut, de asemenea, prelegeri pentru studenții programului de master „Istoria comunismului românesc”.
Dennis Deletant este în prezent „Visiting Professor” la Catedra de Studii Românești „Ion Rațiu” a Universității Georgetown, Washington D.C., Statele Unite ale Americii. Este profesor emerit al Școlii de Studii Slavonice și Est-Europene a University College, Londra, Marea Britanie. Între 2003 și 2010 a fost profesor de „Studii românești” la Universitatea din Amsterdam (detașat de la UCL). În 1990 a fost numit de către Guvernul Britanic în Consiliul „Know-How Fund for Central and Eastern Europe”, implicându-se activ în diferite proiecte în România și Republica Moldova până în 1999. A primit gradul de Ofițer al „Ordinului Imperiului Britanic” (1995) și a fost decorat cu „Ordinul pentru merit”, în rang de comandor, pentru serviciile aduse democrației românești (2000). Este autorul a mai multor monografii și volume despre istoria recentă a României: Ceaușescu și Securitatea. Constrângere și disidență în România anilor 1965-1989, Humanitas, București, 1998; Teroarea comunistă în România. Gheorghe Gheorghiu-Dej și statul polițienesc, Polirom, Iași, 2001; România sub regimul comunist, Academia Civică, București, 2006; Aliatul uitat al lui Hitler. Ion Antonescu și regimul său (1940-1944), Humanitas, București, 2008.