Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a organizat, în perioada 12-26 martie 2012, o expoziţie cuprinzând o selecţie de materiale audio în limba română din arhivele RFE/ Koblenz referitoare la Revoluţia Ungară din 1956. Materialele audio completează expoziția curatoriată de către Zuzana Jürgens (Centrul Ceh München) și Prokop Tomek (Institutul Istoriei Militare, Praga), care prezintă, prin fotografii, text și video, istoria Radioului Europa Liberă de la înființare până în prezent.

Vernisajul expoziţiei a avut loc pe 12 martie 2012 la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

Pe lângă acest vernisaj, în data de 12 martie a mai avut loc la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice o dezbatere cu tema „Radio Free Europe: its legacy in Central Europe and its impact today” şi proiecţia filmului „Cold Waves” (Alexandru Solomon, 2008, 108 min.). Expoziţia, dezbaterile şi proiecţia de film fac parte din seria de evenimente „Voices of Freedom: Radio Free Europe in the Cold War Era”, dedicate împlinirii a 60 de ani de la începutul transmisiunilor Radio Europa Liberă.

Poze realizate de T. Daghie.

Lista înregistrărilor 
pdf descarcă document (PDF)
Broşura
pdf descarcă document (PDF)