Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat luni, 19 decembrie 2016, la Muzeul Municipal Râmnicu Sărat, vernisajul expoziţiei EXPUNERI, care surprinde destinele unor foști deținuți politici din România comunistă în fotografii din albumul de familie, din detenție şi de după eliberare. Proiectul a fost iniţiat de regretata Dana Cenuşă (Administraţia Naţională a Penitenciarelor).

Organizată în parteneriat cu Muzeul Municipal, expoziţia va putea fi vizitată la Râmnicu Sărat până pe 19 ianuarie 2017, conform programului de vizitare:

Marţi – Vineri: 9.00 – 16.00

Sâmbătă – Duminică: 9.00 – 14.00

Expoziţia EXPUNERI a fost vernisată pentru prima oară în luna decembrie a anului trecut la Teatrul Naţional din Bucureşti şi este una itinerantă. Aceasta a fost expusă în perioada aprilie – iunie la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

IICCMER reînnoieşte invitaţia adresată foştilor deţinuţi politici şi familiilor acestora de a trimite fotografii reprezentative din perioada anterioară arestării, poze din detenţie (inclusiv cele din dosarul de încarcerare) sau realizate după eliberare, însoţite de o scurtă descriere, la e-mail irina.hasnas@www.iiccmer.ro, în vederea includerii lor în expoziţie. Nu sunt acceptate fotografii preluate de pe Internet şi pentru care nu există drepturi de utilizare.

Pentru informaţii suplimentare despre expoziţia EXPUNERI sau despre alte proiecte IICCMER, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.