Bucureşti, 26 mai 2017. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) vă invită pe 1 şi 2 iunie 2017, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă din Bucureşti (Strada Sfântul Ștefan nr. 21), la piesa „Julieta”, de András Visky. Intrarea este liberă.

Piesa se bazează pe experienţa familiei autorului în timpul regimului comunist din România de la începutul anilor ’60. Împreună cu cei şapte copii, mama sa, Iuliana Visky, a supravieţuit vicisitudinilor unei vieţi chinuite ca urmare a deportării în Bărăgan. În spectacol, personajul este în comă, de unde îşi spune povestea, purtând un dialog cu Dumnezeu de undeva dintre viaţă şi moarte. Piesa tratează poetic povestea acestei experienţe și, în ciuda tematicii sale tulburătoare, nu este lipsită de umor.

Spectacolul „Julieta” se numără printre câştigătorii celei de-a doua ediţii a concursului de proiecte despre istoria comunismului românesc, organizat de IICCMER.

Autor: András Visky

Traducerea: Andrei Dósa

Interpretează: Dana Dembinski-Medeleanu

Scenografia: Zelmira Szabó

Regia: Ramona Iacob

Cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)

Partener: Institutul Balassi

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.