Semnalăm apariția volumului 3 al revistei internaționale anuale a IICCMER, History of Communism in Europe (HCE). Acest număr, intitulat “Communism, Nationalism and State Building in Post-War Europe”, reprezintă un semnal de continuitate și consistență în demersul instituțional de racordare a studiilor românești despre istoria și evoluția totalitarismelor secolului XX la peisajul internațional de profil, după toate standardele și canoanele academice recunoscute.

Pentru mai multe detalii legate de conținutul numărului curent, vizitați pagina dedicată revistei: http://www.zetabooks.com/journals/history-of-communism-in-europe/history-of-communism-in-europe-vol-3-2012-communism-nationalism-and-state-building-in-post-war-europe.html.

History of Communism in Europe este o revistă românească în plină ascensiune, revistă bilingvă (engleză/franceză) care beneficiază de mai multe etape de selecție riguroasă, de peer review și proof reading. HCE este cotată după primele trei numere în câteva baze internaționale de date (CEEOL, Ebsco, Metapress) și își propune constant obiective superioare. HCE beneficiază de un consiliu editorial format din tineri cercetători, doctori în științe politice și istorie, dar și de un consiliu consultativ format exclusiv din nume importante ale spațiului academic occidental.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc încurajează tinerii cercetători, doctori sau doctoranzi în științele umaniste, să propună articole pe temele pe care revista și le fixează pentru fiecare an calendaristic în parte.

Volumul 4/2013 se va axa pe tema justiției de tranziție și a societății civile după căderea regimurilor dictatoriale. Pentru mai multe detalii privind acest nou număr, precum și pentru orice alte detalii generale legate de activitatea revistei, ne puteți scrie pe adresa office@iiccr.ro