În perioada 6-9 aprilie 2015, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu sprijinul Fundaţiei Culturale „Negru-Vodă” Făgăraş, au organizat la Făgăraş, judeţul Braşov, o tabără adresată câştigătorilor concursului Locuri ale memoriei în localitatea ta.

Astfel, timp de patru zile, liceenii care au realizat cele mai bune proiecte de repertoriere a locurilor memoriei din oraşele lor au luat parte la activităţi culturale şi sociale, de team building, cercetare de teren, workshop-uri, prelegeri, vizionări de filme şi altele, menite să ducă la stimularea interesului asupra a ceea ce a însemnat comunismul în România şi la conştientizarea importanţei înţelegerii istoriei.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului Memorie Locală-Memorie Naţională, iniţiat de IICCMER în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în scopul de a oferi metode alternative de înţelegere a istoriei comunismului din România. Cadrul de desfăşurare este prilejuit de programul Ministerului Educaţiei Naţionale Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!.