Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), organizează miercuri, 23 decembrie 2015, de la ora 14.00, în Foaierul Media – aripa Intercontinental a TNB, deschiderea expoziţiei EXPUNERI, care surprinde destinele a 30 de deţinuţi politici din România comunistă în fotografii din albumul de familie, din detenţie şi de după eliberare. Proiectul a fost iniţiat de regretata Dana Cenuşă (Administraţia Naţională a Penitenciarelor).

Expoziţia, care va putea fi vizitată la Teatrul Naţional din Bucureşti până pe 20 ianuarie 2016, va fi una itinerantă, la fiecare nouă expunere adăugându-se noi nume. Astfel, IICCMER îi invită pe foştii deţinuţi politici, dar şi pe membrii familiilor acestora, să trimită fotografii reprezentative din perioada anterioară arestării, poze din detenţie (inclusiv cele din dosarul de încarcerare) sau realizate după eliberare, însoţite de o scurtă descriere, la e-mail irina.hasnas@www.iiccmer.ro. Nu sunt acceptate fotografii preluate de pe Internet şi pentru care nu există drepturi de utilizare.

Pentru informaţii suplimentare despre expoziţie sau despre alte proiecte IICCMER, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: 

https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.