Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Fundaţia Raţiu (The Raţiu Family Charitable Foundation) au încheiat un Protocol de colaborare cu scopul arhivării şi digitizării arhivelor Ion Raţiu şi V.V. Tilea, aflate la sediul Fundaţiei din Londra. În acest sens, IICCMER va pune la dispoziţia organizaţiei partenere serviciile unui expert în arhivistică, care să realizeze şi să supravegheze toate activităţile necesare.

În urma acestui proiect, o copie digitizată a celor două fonduri arhivistice va fi disponibilă în arhiva IICCMER dedicată exilului românesc, pentru toţi cei interesaţi de studierea istoriei recente.

***

Despre Fundaţia Raţiu
Fundaţia Raţiu (The Ratiu Family Charitable Foundation) a fost înfiinţată la Londra, în 1979, de către Ion şi Elisabeth Raţiu, cu scopul de a promova şi sprijini proiecte care contribuie la evoluţia învăţământului superior şi a cercetării culturale şi istorice a României.
Fundaţia oferă burse anuale studenţilor români care urmează cursuri de masterat ori doctorat la instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie.
Mai mult, Fundaţia Raţiu oferă capital de start (seed funding) unor proiecte inovative, în special din România, care întreţin şi promovează valorile democratice, artele şi civilizaţia, patrimoniul naţional, societatea civilă şi protejarea mediului înconjurător. Numeroasele proiectele sprijinite de Fundaţia Raţiu de-a lungul timpului urmează viziunea şi principiile stabilite de către Ion Raţiu.
Fundaţia Raţiu sprijină şi colaborează cu Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda, Centrul Cultural Românesc din Londra si Woodrow Wilson International Centre din Washington, USA.
Mai multe detalii despre Fundaţia Raţiu sunt disponibile pe site-ul http://www.ratiufamilyfoundation.com/.