În perioada 31 iulie – 9 august 2015 a avut loc cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov (FFIR), organizat de Primăria Râşnov şi Asociaţia Mioritics.

Festivalul, care a avut ca partener şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), şi-a primit vizitatorii cu filme, concerte, expoziţii, dezbateri, lansări de carte şi alte evenimente speciale. FFIR a avut loc în Cetatea Râşnov şi în Cinematograful Amza Pellea şi este unicul eveniment de profil din sud-estul Europei.

În cadrul Festivalului a avut loc şi Şcoala de Vară ASTRA, care a oferit studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de istorie posibilitatea de a asista la prelegeri şi workshop-uri, de a se întâlni cu istorici şi de a participa gratuit la toate evenimentele festivalului. Tema principală abordată anul acesta în cadrul Şcolii de Vară şi în timpul Festivalului de Film Istoric Râşnov a fost „Secesiune vs. Uniune”. Prin intermediul dezbaterilor şi a proiecţiilor de film au fost analizate cauzele şi consecinţele mişcărilor de secesiune şi de uniune de-a lungul istoriei la nivel internaţional. În cadrul Şcolii de Vară, Cosmin Budeancă, Director general al IICCMER, a susţinut luni, 3 august 2015, atelierul Amintirea lui Ceauşescu.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: http://www.ffir.ro.