Marţi, 18 octombrie 2016, de la ora 12.00, la sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, a avut loc, în prezenţa donatorului, deschiderea oficială a „Bibliotecii Exilului Românesc din Paris – Basarab Niculescu”.

Având menirea de a grupa lucrări şi volume, documente, poze şi însemnări ale generaţiei exilului stabilite în Franţa începând cu mijlocul secolului trecut, biblioteca exilului se vrea o mărturie solidă, o frescă documentară a activităţii literare şi ştiinţifice a iluştrilor scriitori români din afara graniţelor, precum şi un nepreţuit instrument de cercetare pentru toţi cei preocupaţi de creaţia, atmosfera, angoasele şi memoria scriitorilor stabiliţi în diferitele centre europene în răstimpul monopolizat de comunismul românesc.

„O bibliotecă dedicată exilului este, fără doar şi poate, o reuşită. Un act reparatoriu pe care îl dedicăm memoriei scriitorilor exilului şi un inestimabil inventar pe care îl punem la dispoziţia cercetătorilor”, a spus managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, Lucian Dindirică.

Mai multe informaţii sunt disponibile în comunicatul de presă aici.