Luni, 18 iulie 2016, ora 16.30, la Memorialul Închisoarea Piteşti, a avut loc vernisajul expoziţiei realizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) – Comunismul în România. Rezistenţă şi Represiune, în prezenţa Preşedintelui executiv al IICCMER, Radu Preda.

Expoziţia propune vizitatorilor săi o privire asupra fenomenului represiunii şi rezistenței anti-comuniste, urmând ca în toamna acestui an să se extindă pentru a include şi alte secţiuni legate de perioada totalitară. Expoziţia poate fi vizitată la Piteşti până pe 21 iulie 2016, pe baza unei programări la Memorialul Închisoarea Piteşti.

Evenimentul este organizat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Şcolii de vară de la Piteşti, desfăşurată în perioada 17-21 iulie 2016 de către Centrul de Studii în Istorie Contemporană în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer România şi Memorialul Închisoarea Piteşti. Programul şcolii de vară cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Mai multe detalii, pe www.istoriecontemporana.ro.