Reprezentantul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Lucian Vasile, împreună cu Preşedintele AFDPR şi Subsecretar de Stat, Octav Bjoza, vor participa marţi, 21 noiembrie 2017, la Universidad Autónoma de Barcelona, la o conferinţă despre viaţa în comunism, represiune şi eforturile de recuperare a memoriei istorice.

Adresată studenţilor şi profesorilor din mai multe facultăţi ale universităţii, conferinţa va fi urmată de proiecţia unui documentar realizat de un grup de studenţi spanioli ai Facultăţii de Jurnalism din Barcelona. Aceştia au derulat o serie de interviuri în România cu persoane care au trăit experienţa comunismului. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Evenimentul este organizat de Revista Hispatriados, în parteneriat cu Via Babel și Universidad Autónoma de Barcelona.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi pagina de Facebook a evenimentului.  

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.