La Editura Corint a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul Fiica lui Stalin de Rosemary Sullivan, o biografie excepţională a unicei fiice a lui Iosif Vissarionovici Stalin – Svetlana Allilueva, bazată pe documente din arhivele KGB, CIA și ale guvernului sovietic și pe mărturiile urmașilor ei.

Născută în anii de început ai Uniunii Sovietice, Svetlana și-a petrecut tinerețea între zidurile Kremlinului. A fost ferită de grijile cotidiene, dar nu a putut evita tragediile familiei sale. Rând pe rând, din viața ei au dispărut toți cei pe care i-a iubit, printre care mama, doi frați, mătuși, unchi și un iubit de două ori mai în vârstă decât ea. Pe măsură ce a aflat despre grozăviile tatălui său, după decesul acestuia, Svetlana nu a mai putut sa tacă. În 1967 a fugit în Statele Unite ale Americii, lăsându-i în urmă pe cei doi copii ai săi. Viața ei s-a schimbat – s-a mutat des, a avut un mariaj dezastruos, s-a izolat de ceilalți imigranți ruși și, într-un final, a murit în sărăcie, în Wisconsin.

Autoarea reconstituie extraordinara viață a fiicei lui Stalin, rezultând biografia unei femei condamnate să fie prizonier politic al numelui tatălui său. Autoarea așază personajul într-un context general, fără să piardă însă din vedere latura umană a poveștii.

Volumul Fiica lui Stalin poate fi achiziţionat online aici.