Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău au câştigat locul al treilea la concursul naţional EUROSCOLA cu proiectul „Unsilence the pain”, care urmăreşte promovarea fostei închisori comuniste de la Râmnicu Sărat.

Astfel, membrii echipei se numără printre cei care vor participa, în 2018, la Zilele Euroscola de la Strasbourg cu ocazia Anului european al patrimoniului cultural.

Cea de-a X-a ediţie a Concursului naţional EUROSCOLA s-a desfăşurat sub titlul „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene” şi a urmărit promovarea monumentelor istorice europene. Elevii au fost provocaţi să găsească un element de patrimoniu din zona în care locuiesc şi să îi argumenteze valoarea în context naţional şi european. În plus, elevii au conceput o campanie de informare şi conştientizare a publicului referitor la importanţa obiectului de patrimoniu şi la măsurile necesare pentru protejarea şi promovarea sa.

Pentru mai multe informaţii despre concursul EUROSCOLA, vă rugăm să vizitaţi pagina Biroului de Informare în România a Parlamentului European.