În perioada 12-13 martie s-a desfășurat la Iaşi întâlnirea formativă a magistraților din zona Moldovei, din cadrul proiectului „Protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale în faza de urmărire penală”.

Organizate de Ministerul Public, reuniunile de acest fel își propun informarea la zi a practicienilor despre tendințele din jurisprudența europeană și tematizarea aspectelor specifice ale muncii procurorilor și judecătorilor.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc IICCMER a fost reprezentat de Radu Preda, Președinte Executiv și de consilierii juridici Cătălin Constantinescu și Mădălin Țigănilă. Tema abordată de reprezentanții IICCMER a fost „Regimul comunist și dimensiunea lui criminală. Introducere istorică și consecințe legale actuale.”

Alături de colegii din regiunea Moldovei au participat: Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, consilier al Procurorului General, Irina Cambrea, director adjunct al Institutului Național al Magistraturii, inspectoarele Tamara Manea și Daniela Balcan de la Inspecția Judiciară, precum și alți magistrați din Ministerul Public.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.