Liga Studenților din Cluj Vă invită marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la Conferința Profilul psiho-cultural al României de azi, în cadrul căreia va participa Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda.

După experiența a trei decenii de democrație, conferința își propune să aducă în discuție arhitectura psiho-culturală a României de azi.

Invitați:
– Prof. univ. dr. Daniel David, cercetător în domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei, autor al volumului „Psihologia poporului român”
– Conf. univ. dr. Adrian Papahagi, filolog și eseist, autor al volumelor „Abc-darul creștin-democrației” și „Creștinul în cetate”
– Conf. univ. dr. Radu Preda, teolog și președinte executiv IICCMER, autor al volumelor „Comunismul. O modernitate eșuată” și „Cultura dialogului. Pledoarii & exerciții”

Moderator: Mihnea Măruţă

Conferința va avea loc la sala Auditorium Maximum din Cluj, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 5.

Intrarea este liberă!

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

***Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.