Micaela Ghițescu, redactor-şef al revistei „Memoria“ a decedat. Una dintre cele mai prolifice traducătoare de la noi, Micaela Ghițescu a ispășit o condamnare politică de trei ani (1952-1955), în urma arestării în cadrul „Lotului francez”, format din eleve şi profesoare de la Liceul Francez.
Micaela Ghițescu (n. 18 iulie 1931) a publicat peste 80 de volume de traduceri din limbile portugheză, spaniolă, franceză, germană şi engleză, pentru care a fost răsplătită cu numeroase premii şi distincţii. Din 2003, a condus cu foarte multă implicare publicația Memoria, ajunsă la al 107-lea număr.
Pentru aceia dintre Dumneavoastră care doresc să cunoască mai multe despre urmele adânci ale regimului comunist asupra Micaelei Ghițescu, au posibilitatea să citească volumul de amintiri „Între uitare şi memorie”
Înmormântarea va avea loc miercuri, 15 mai, la Cimitirul Belu Ortodox, la orele 13.00.
Micaela Ghițescu va fi depusă la capela cimitirului Belu.
Dumnezeu să o odihnească!
Anexe
Mesajul Fundației Culturale Memoria
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.
***Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.
Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.