Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Institutul Polonez din București, vă invită la lansarea volumului „Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80” de Daniel Filip, expert în cadrul Compartimentului Documentare și Investigații Speciale, apărut la Editura Mega.

 

Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 17.00, la Jockey Club Român (Str. Episcopiei nr. 9, București), la împlinirea a 35 de ani de la încheierea Mesei Rotunde din Polonia (5 aprilie 1989), opt săptămâni de negocieri aprinse pentru o transformare profundă a societății poloneze, care au dus în cele din urmă la prăbușirea regimului comunist în această țară.

 

Cartea investighează în profunzime criza poloneză și impactul pe care aceasta l-a avut asupra regimului de la București, furnizând o lentilă cu privire la modul în care Nicolae Ceaușescu a perceput criza din anii ’80.

 

Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Lucian LEUȘTEAN, Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dr. Mioara ANTON, cercetător științific II și director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” și dr. Michał PRZEPERSKI, Institutul de Istorie a Științei al Academiei Poloneze de Științe, Varșovia. Moderator: dr. habil. Cosmin Budeancă, expert IICCMER.

 

Volumul „Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80” este disponibil în librării și online aici.

 

Pentru mai multe informații despre activitatea IICCMER, vă rugăm să ne contactați la e-mail office@iiccmer.ro sau la telefon 40 21 316 7565 și să ne urmăriți pe site-ul nostru iiccmer.ro sau pe platformele Facebook și Instagram.