! UPDATE: Termenul pentru înscrierile la Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat, ediția 2024, a fost prelungit până pe 30 iunie 2024.

 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru cea de-a XVI-a ediție a Universității de Vară de la Râmnicu Sărat (UdV), cu tema „Scriitorii și comunismul. În culisele «Epocii de Aur»”, care va avea loc în perioada 25-30 august 2024, la Râmnicu Sărat.

 

Adresată studenților, masteranzilor și doctoranzilor, această ediție a Universității de Vară oferă o perspectivă interdisciplinară asupra relației complexe dintre literatură și regimul comunist, explorând totodată modul în care creațiile literare postcomuniste au reflectat impactul vremurilor totalitare.

 

La ce se te poți aștepta dacă decizi să te înscrii:

  • Conferințe interactive susținute de scriitori consacrați și experți în istorie, care vor explora aspecte precum impactul comunismului asupra creației literare și modul în care scriitorii au gestionat limitările regimului comunist în opera lor și în viața personală.
  • Discuții și dezbateri provocatoare despre rolul și responsabilitatea scriitorului în fața regimului comunist, precum și despre memoria colectivă și procesul de reabilitare a literaturii interzise sau cenzurate.
  • Vizite la obiectivele locale de interes pentru tematicile abordate.

 

Cine se poate înscrie:

Studenți cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultățile de Istorie, Filosofie, Științe politice, Sociologie, Jurnalism, Litere și Drept din cadrul universităților din România.

 

Cum te poți înscrie:

Persoanele interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de intenție și un curriculum vitae la e-mail universitate@iiccmer.ro.

 

Până când te poți înscrie:15 iunie 2024. Locurile sunt limitate.

 

Costuri:

IICCMER acoperă integral cheltuielile de transport, cazare și masă pentru participanți.

 

Te așteptăm cu drag să explorăm împreună vocea scriitorilor în tăcerea regimului comunist.

 

Pentru mai multe informații despre activitatea IICCMER, vă rugăm să ne contactați la e-mail office@iiccmer.ro sau la telefon 40 21 316 7565 și să ne urmăriți pe site-ul nostru iiccmer.ro sau pe platformele Facebook și Instagram.