Echipa Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a efectuat recent o vizită de lucru la Muzeul Național al Bucovinei, un important centru cultural și istoric din Suceava.

 

Această întrevedere a avut ca scop consolidarea parteneriatelor între cele două instituții, schimbul de bune practici și planificarea dezvoltării unui proiect local de memorializare a regimului comunist în anii 5o în Suceava.

 

Sub însoțirea directorului muzeului Dr. Constantin Emil Ursu, reprezentanții IICCMER, prof. univ. dr. Daniel Șandru, Președinte executiv, și dr. Dalia Bathory, expert, au avut ocazia de a explora expoziția permanentă dedicată regimului comunist în România și au adresat gazdei invitația de a participa la ediția din acest an a Rețelei Memoriei, care întrunește reprezentanți ai inițiativelor publice și private de prezervare și valorificare a locurilor de memorie.

 

Această colaborare reprezintă un pas important în eforturile continue ale IICCMER de a păstra și promova cunoașterea trecutului nostru recent.

 

Pentru mai multe informații despre activitatea IICCMER, vă rugăm să ne contactați la e-mail office@iiccmer.ro sau la telefon 40 21 316 7565 și să ne urmăriți pe site-ul nostru iiccmer.ro sau pe platformele Facebook și Instagram.