Astăzi, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a fost onorat de vizita doamnei Kate Geis, fiica cea mare a lui Robert Geis, primul director al Bibliotecii Americane din București, înființată printr-un acord între România și SUA semnat în 1969, cu prilejul vizitei lui Richard Nixon în România.
Această vizită are o semnificație cu atât mai deosebită, întrucât sediul actual al IICCMER a fost reședința domnului Geis în acea perioadă.
Doamna Kate Geis, regizoare și producătoare de film documentar, alături de fiica sa, doamna Tess Geis, de domnul Mark Taplin, soțul Excelenței Sale Kathleen Kavalec, Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București, și de domnul Vasile Ungureanu, consilier diplomatic la Arhivele Diplomatice MAE, au fost primiți cu căldură de către echipa IICCMER, având ocazia să exploreze spațiile încărcate de istorie și să descopere activitățile curente ale Institutului. În cadrul vizitei, s-a discutat despre moștenirea culturală și educațională lăsată de Robert Geis și de rolul important pe care l-a avut Biblioteca Americană în dezvoltarea relațiilor culturale între România și Statele Unite.
Din partea IICCMER au participat Președintele executiv, domnul Daniel Șandru, și experții Luciana Jinga, Bogdan Preda și Daniel Filip. Doamna Luciana Jinga a oferit un interviu cu privire la activitatea și istoricul IICCMER, care va fi inclus în filmul documentar produs de doamna Geis și care va fi lansat anul viitor.