Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România, Memorialul Rezistenţei Anticomuniste Ţara Făgăraşului şi Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraş, organizează în perioada 25 iunie – 3 iulie 2009 ediţia a II-a a şcolii de vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus.

Şcoala de Vară face parte din programele educaţionale derulate de IICCR, şi are ca scop o mai bună cunoaştere a perioadei 1944-1989 de către elevi.

Cei 20 participanţii sunt elevi din clasele IX-XI, de la licee din Alba Iulia, Alexandria, Bucureşti, Braşov, Cluj, Olteniţa, Siret, Tulcea, Petroşani, Ploieşti, interesaţi de perioada comunistă şi câştigători ai concursului „1989 – Poarta către libertate?”, organizat de IICCR în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Lectorii sunt cercetători ai perioadei comuniste şi foşti deţinuţi politici.

Şcoala de Vară a beneficiat de susţinere financiară din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi a Fundaţiei Konrad Adenauer, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, Consiliului Judeţean Braşov, Primăriei şi Consiliului Local Făgăraş. 

Pentru detalii suplimentare:
Cosmin Budeancă (Şef serviciu Muzee-Memorie în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România)
Florentin Olteanu (Preşedinte Fundaţia „Negru Vodă” Făgăraş)