Bucureşti, 13 august 2013 – Astăzi, 13 august 2013, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc o întrevedere a conducerii acestei instituţii cu reprezentanţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte generale privind colaborarea şi comunicarea între cele două instituţii, dar şi chestiuni tehnice referitoare la transmiterea şi soluţionarea sesizărilor penale trimise Parchetului de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

În acest context, reprezentanții IICCMER și-au exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin instituțional organelor judiciare, valorificând astfel experiența dobândită ca urmare a exercitării atribuțiilor specifice. În acelaşi timp, conducerea Ministerului Public a arătat că înțelege pe deplin rezonanța socială a unor cauze de tipul celei privind pe Alexandru Vișinescu. De asemenea, conducerea Parchetului și-a exprimat intenția de a asigura, cu respectarea principiului independenței magistraților, cadrul necesar soluţionării în condiţii de legalitate şi operativitate a cauzelor privind crimele şi abuzurile politice comise în perioada comunistă.