Cel mai recent număr al revistei Memoria, 89 (4/2014), realizat în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a fost lansat pe 19 decembrie 2014 la librăria Humanitas-Kretzulescu din Bucureşti. Acest număr marchează împlinirea unui sfert de veac de la evenimentele care au dus la prăbuşirea simbolică a regimului comunist din România în decembrie 1989. Textele dosarului tematic din cuprins sintetizează eforturile depuse în ultimii aproape zece ani de către IICCR/IICCMER pentru identificarea victimelor comunismului de la noi care nu au avut parte de proces, oricât de nedrept, și a căror memorie părea să fie ștearsă pentru totdeauna.

La lansare au luat cuvântul dl Radu Preda, Preşedinte executiv al IICCMER, dl Cosmin Budeancă, Director general IICCMER, dna Micaela Ghiţescu, redactor-şef al Revistei Memoria, şi dna Claudia-Florentina Dobre, secretar general de redacţie.

Memoria. Revista gândirii arestate, fondator: Banu Rădulescu, este editată de Fundaţia Culturală „Memoria” sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Numărul 89 al revistei poate fi achiziţionat începând cu 18 decembrie 2014 de la librăriile Humanitas din ţară şi de la sediul redacţiei din Calea Victoriei, 133, Bucureşti.

Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să ne contactaţi la e-mail office@www.iiccmer.ro sau la telefon +40 21 316 7565.

*

Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedereștiințific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc. 

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.