În perioada 31 martie – 3 aprilie 2016 a avut loc la Valencia cea de-a 11-a ediţie a Conferinței Internaționale European Social Science History, eveniment bienal care îşi propune să creeze un spațiu comun pentru cercetătorii interesați de explicarea fenomenelor istorice prin intermediul științelor sociale.

Conferința a fost organizată după criteriul interesului comun de cercetare, promovând ca principale direcții justiția penală, istoria economică, educație și cultură, istoria muncii, probleme de gen.

IICCMER a fost reprezentat la eveniment de Luciana Jinga, expert la biroul Educație și Memorie, care a prezentat lucrarea cu titlul Women at Work in Communist Romania: Representations in the Women’s Magazine Femeia/The Woman. În cadrul aceleiaşi sesiuni intitulate ‘Women’s Movements/Feminisms in Eastern Europe during the Cold War, au mai susţinut prezentări Krassimira Daskalova (Profesor, Universitatea St. Kliment Ohridski), Francisca De Haan (Professor, Departamentul de Istorie, Central European University), Magdalena Grabowska (Cercetător, Academia de științe a Poloniei, Varșovia) şi Sandra Prlenda (Profesor asociat, Central European University).

Conferința Internațională European Social Science History de la Valencia a fost organizată de International Institute for Social History şi a reunit specialişti în ştiinţe sociale de la instituţii de prestigiu din întreaga lume.