Postul național de televiziune TVR 2 va difuza sâmbătă, 27 august, ora 16.10, o emisiune aniversară despre istoria și impactul serialului documentar Memorialul Durerii.

„Memorialul Durerii” este singurul proiect de televiziune care oferă o imagine complexă şi documentată asupra dimensiunilor terorii regimului comunist din România. Primul episod al serialului a fost difuzat de TVR pe 14 august 1991. Deși inițial au fost pregătite 6 ediții care prezentau regimul comunist din România până la venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, până la finalul său au fost realizate 208 episoade.

Ediția specială „Recuperarea trecutului, a istoriei comuniste în Memorial” va fi difuzată sâmbătă, 27 august, de la ora 16.10 şi va fi moderată de istoricul Adrian Cioroianu. În platoul emisiunii vor fi prezenţi: Manuela Cernat (critic de film), Radu Preda (președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc), Dănuț Iacob (participant la Revolta de la Brașov din noiembrie 1987), Octav Bjoza (președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România), Nicolae Ciurică (ultimul supraviețuitor al rezistenței din munți) şi realizatoarea serialului, Lucia Hossu Longin.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile aici.