În perioada 9-11 mai 2018, IICCMER participă la Iaşi, în calitate de partener, la Dezbaterea publică “Local și Universal în Ortodoxia românească. Credință – Unitate – Identitate”. Din partea IICCMER vor susţine discursuri şi mesaje Radu Preda, preşedinte executiv şi Matei Cazacu, membru în Consiliul Ştiinţific.
Organizat de Patriarhia Română, Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae”, împreună cu Sectorul Învățământ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, evenimentul este dedicat “Unității de credință și de neam” și „Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.
Simpozionul va reuni experți și specialiști în domeniul istoriei și teologiei, profesori renumiți din România și din străinătate, reprezentați ai Bisericii, teologi, antropologi, sociologi și alți actori instituționali, preocupați în mod direct de formarea identității naționale și de misiunea Bisericii în lumea contemporană.
Detalii despre PROGRAM
Detalii despre PARTICIPANȚI
Mai multe informații veţi putea afla urmărind site-ul dedicat evenimentului www.simpozionstaniloae.ro
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.
***
Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.
Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.