Secretarul general adjunct al Guvernului, domnul Mircea Abrudean, a vizitat, împreună cu reprezentanții IICCMER, fosta închisoare de la Râmnicu Sărat în vederea demarării urgente a procesului de reabilitare a acestui monument istoric.

Cu această ocazie, a avut loc și o întâlnire cu reprezentanții Primăriei din localitate, în cadrul căreia s-au discutat obiectivele IICCMER pentru anul în curs în privința fostului penitenciar – intervenție de urgență la acoperișul central, demolarea construcțiilor parazitare din incinta închisorii, realizarea unui sistem de monitorizare video etc., precum și obiectivele pe termen lung – obținerea finanțării în vederea reabilitării penitenciarului și transformarea acestuia în muzeu.

Prin acest proiect de transformare a unui fost spaţiu concentraţionar într-unul al reflecţiei asupra naturii criminale a comunismului, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România.

Raportul detaliat al situației fostului penitenciar de la Râmnicu Sărat este disponibil aici.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la e-mail office@www.iiccmer.ro sau la telefon 021 316 7565.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2009, având ca scop principal investigarea și identificarea abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România și sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri în aceste cazuri. În același timp, IICCMER sprijină constituirea unor mecanisme educaționale și de informare destinate să promoveze la nivel național și internațional memoria perioadei comuniste din istoria României și de încurajare a dezvoltării unei culturi a libertății, democrației și a statului de drept.