Miercuri, 19 iunie 2013, începând cu ora 18.00, a avut loc la Jockey Club Român, str. Episcopiei, nr. 9, Bucureşti, lansarea cărţii Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia (Editura Polirom, 2012). Autoarea, arhitecta Sanda Budiş, este una dintre reprezentantele exilului românesc din Elveţia.

În cadrul lansării au luat cuvântul Sanda Budiş şi politologul Florin Diaconu. 

Prezentarea cărţii, pe site-ul Editurii Polirom: O carte de memorii, construită din decupaje cu momentele şi întâmplările semnificative din viaţa arhitectei Sanda Budiş, dar şi a familiei sale, de la tatăl Alexandru Budiş, general în armata română, la fiica Sandra Pralong, cu o remarcabilă carieră jurnalistică în Statele Unite şi o implicare activă în România de după decembrie ’89. Începută în prezent, cu aniversarea de 85 de ani, povestea Sandei Budiş continuă cu primii ani postdecembrişti şi evenimentele controversate de atunci, aşa cum au fost trăite de autoare. Sanda Budiş se întoarce apoi în trecut, la copilărie, la familie şi anturajul acesteia în perioada interbelică, la cele aproape trei decenii trăite în România sub comunişti şi prigoana regimului împotriva familiei şi la anii de exil din Elveţia.

Florin Diaconu este doctor în ştiinţe politice, conferenţiar în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB) şi cercetător ştiinţific II în cadrul Institutului Diplomatic Român (IDR). A absolvit Colegiul Naţional de Apărare. Între 2006 şi 2012 a fost editor-şef al Revistei IDR. Între iulie 2010 şi februarie 2012, Florin Diaconu a fost director al Direcţiei Furnizare Expertiză a IDR. A publicat până acum mai multe volume, câteva zeci de studii şi articole ştiinţifice şi câteva mii de articole de presă.