Festivalul de Film Istoric Râșnov, organizat în perioada 1-10 august 2014 cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, şi-a primit vizitatorii cu filme, documentare, concerte, expoziții, dezbateri și alte evenimente speciale. Ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie, festivalul este organizat în Cetatea Râşnov şi în Cinematograful Amza Pellea şi este unicul eveniment de profil din sud-estul Europei.

Pe parcursul festivalului, iubitorii de istorie au putut vizita trei expoziții inedite „Corneliu Coposu, un învingător”, „Transnistria: temniţa limbii române“ și „Centenarul Marelui Război 1914 – 1918”.

Festivalul de Film de la Râșnov a găzduit și Școala de Vară ASTRA, care a oferit studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de istorie posibilitatea de a asista la prelegeri și workshop-uri, de a se întâlni cu istorici şi de a participa gratuit la toate evenimentele festivalului. În cadrul Şcolii de Vară, Cosmin Budeancă, Director general al IICCMER, a susţinut workshop-ul Memoria unei revoluţii.

Ediția din acest an a marcat împlinirea a 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluția din 1989 și 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: http://www.ffir.ro.