Radu Preda, Preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a susţinut joi, 5 martie 2015 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, conferinţa Comunismul, între memorie şi amnezie, organizată de IICCMER împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” şi Editura Muzeului de Istorie din Galaţi.

Evenimentul a găzduit şi lansarea volumelor Conştiinţa creştină în modernitate. Chipuri şi fapte şi Biserica în comunism. Modele şi mărturii de George Enache, precum şi a volumului Puterile sociale ale creştinismului. Opere alese de Vartolomeu Stănescu.

Cu această ocazie, Radu Preda s-a întâlnit cu rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, cu directorul Muzeului de Istorie din Galaţi şi cu reprezentanţii filialelor din Brăila şi Galaţi ale Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici cu scopul de a discuta realizarea în incinta fostului sediu al Securităţii din Galaţi a unui muzeu al ororilor comuniste în regiune.

***

Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.